Romania a fost prezenta la targul de mediu din Spania cu fotografii si filme din Delta Dunarii, proiectate pe niste ecrane formate din aburi.

Guvernul a alocat 3,5 milioane de euro pentru ca Romania sa participe, in perioada 14 iunie - 14 septembrie, la Expo Zaragoza 2008, un targ international de mediu cu tema „Apa si dezvoltarea durabila“, la care si-au deschis standuri peste 100 de tari.

Romania si-a ales ca sa atraga turisti prin prezentarea Deltei Dunarii intr-un mod mai putin obisnuit. Astfel, de cum intri in pavilionul multimedia, se vad cei 11 pereti de aburi care curg continuu din tavan si pe care sunt proiectate fotografii si filme din Delta Dunarii. In mijlocul incaperii sunt alte desktopuri pe care ruleaza imagini cu peisaje din Delta, plante, pasari si animale din zona.

Totodata pe ele se prezinta si istoricul Deltei Dunarii.

Pavilionul a fost vizitat de 60.000 de romani si straini intr-o singura saptamana, fiind printre primele 10 cele mai vizitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.