In baza unor documente falsificate, Mihai Costea a ajuns in posesia a trei imobile din centrul Bucurestiului. Primaria Capitalei a fost pagubita cu 13 miliarde de lei vechi. Ieri Biroul Urmariri din cadrul Politiei Capitalei a declansat cautarea lui Mihai Costea, disparut in prezent, in baza mandatului de incarcerare emis de judecatori.

Prin decizia de condamnare la 13 ani de inchisoare a avocatului Mihai Costea, instanta suprema a confirmat rechizitoriul anchetatorilor, potrivit carora, in perioada 1998-2001, Mihai Costea, cu sprijinul partenerului sau, agentul imobiliar Eugen Scarlat, i-a determinat pe boschetarul Paul Tanasescu (decedat intre timp) si pe Ioan Nicolescu sa revendice trei vile - doua pe strada Sperantei si una pe strada Radu Beller - pe baza unor documente falsificate.

Fost ofiter de jandarmi si angajat al Academiei de Politie, Mihai Costea a reusit sa-si racoleze fosti colegi din Politie si de la Arhivele Statului, cu ajutorul carora a identificat imobilele revendicabile. Apoi a intocmit documente falsificate, cu stramosi fabricati, pentru Paul Tanasescu si Ioan Nicolescu, pe care le-a introdus in rafturile Arhivelor Nationale. Ulterior Costea a cerut oficial documentele respective de la Arhive si a deschis procese de revendicare, pe care le-a si castigat. Noii "proprietari" i-au vandut lui Costea imobilele respective.