Romanii consuma foarte putine fructe si legume comparativ cu media Uniunii Europene, conform Eurostat.
In tara noastra s-au consumat in medie intre 2005 si 2007 putin peste 40 de kilograme de fructe si legume proaspete pe an, adica aproximativ jumatate din media Uniunii Europene.
O cauza importanta a consumului redus este declinul continuu al sectorului horticol din Romania, dupa 1989. "La ora actuala, Romania mai asigura din productia proprie circa 15% din necesarul de fructe. Marul si prunul merg destul de bine, dar in rest imbatrinirea livezilor, retrocedarile, care au facut ca multe unitati sa fie parasite, si-au pus amprenta. Sectorul este intr-un declin puternic si doar o strategie de plantare a aproximativ 1.000 de hectare de pomi pe an ar mai salva situatia", a declarat Aurel Tanase, directorul general al Interprofesionalei de Legume si Fructe din Romania, citat de ziare.com.
Printre cele mai afectate fructe sunt ciresele, a caror productie a scazut de la 5.000-6.000 de tone inainte de 1989 la sub 1.000 de tone in prezent..
Despre autor:
Sursa: Romania Libera
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Spațiile verzi și eficiența energetică, viziunea pentru un București sustenabil
Sursa: green.start-up.ro
-
Dan Mihăescu: Ce trebuie să știe fondatorii despre GapMinder Fund II?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt...
Sursa: retail.ro
-
Cum se poate evita insolvența. Expertul care s-a ocupat de cazul Blue Air:...
Sursa: wall-street.ro
-
Afirmații delirante din partea unui preot: femeile agresate se*ual trebuie să...
Sursa: kudika.ro
-
UniCredit vede oportunități de consolidare în România
Sursa: futurebanking.ro