Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, alocarea a peste 21 de milioane de lei din bugetul pe anul 2008 al Ministerului Agriculturii pentru finantarea celei de-a noua etape a programului privind realizarea unui sistem national antigrindina si de stimulare a precipitatiilor

Guvernul a aprobat miercuri si obiectivele celei de-a noua etape a programului privind realizarea sistemului national antigrindina si de stimulare a precipitatiilor. Aceasta etapa prevede, printre altele, finalizarea investitiei si punerea in functiune a Centrului Zonal de Coordonare Moldova si a Unitatii de Combatere a Caderilor de Grindina Moldova 1 Iasi, dar si realizarea unor investitii la Unitatea de combatere a caderilor de grindina Moldova 2 Vrancea, la Centrul Zonal de Coordonare Transilvania si la unitatile de combatere a caderilor de grindina din judetele Mures si Timis.

Alte obiective vizeaza fabricarea mijloacelor tehnice de combatere a grindinei la altitudini joase, realizarea unui audit al Sistemului national antigrindina si de stimulare a precipitatiilor si exploatarea operationala cu 11 puncte de lansare a Unitatii Pilot de Combatere a Caderilor de Grindina Prahova.

Programul de realizare a Sistemului national antigrindina si de stimulare a precipitatiilor are scopul de a proteja populatia si bunurile de caderile de grindina, precum si asigurarea resurselor de apa, complementar irigatiilor.

Pentru etapa anterioara a programului, Guvernul a alocat, anul trecut, peste 26,5 milioane de lei, iar in 2006 au fost alocate 5,5 milioane de lei. Implementarea sistemului antigrindina a inceput inca din anul 2000.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.