Un incendiu izbucnit, vineri, pe Faleza Superioara a Dunarii din municipiul Galati, a distrus circa 2.000 de metri patrati de vegetatie, amenintand plantele din Gradina Botanica, anunta NewsIn

Si in Prahova un incendiu a cuprins 30 de ha de vegetatie uscata.

La Galati, potrivit primelor estimari ale pompierilor de la Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta, flacarile au distrus aproximativ 2.000 mp de vegetatie de pe faleza. De asemenea, focul ameninta plantele din incinta Gradinii Botanice, aflata la cativa metri distanta, insa angajatii Complexului Muzeal de Stiintele Naturii au impiedicat, prin mijloace proprii, extinderea flacarilor.

Doua autospeciale ISU Galati au intervenit pentru localizarea si stingerea incendiului. Totusi, fumul gros a blocat traficul rutier pe Faleza Superioara. Circulatia a fost reluata dupa aproximativ 30 de minute, autoturismele fiind dirijate de politistii de la serviciul rutier. Cadrele ISU au deschis o ancheta pentru a stabili cauza incendiului. In momentul de fata, exista trei ipoteze probabile: temperaturile foarte ridicate care au dus la aprinderea vegetatiei uscate, un muc de tigara aruncat la intamplare sau neglijenta oamenilor strazii care isi gasesc adapost in zona.

Un alt incendiu de vegetatie s-a produs, vineri, in judetul Prahova. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale la un incendiu de 30 ha de vegetatie uscata, in zona comerciala a Ploiestiului, in apropierea centurii de vest a orasului, transmite corespondentul NewsIn. Traficul rutier pe centura de vest a orasului nu a fost insa restrictionat.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, lt. Bogdan Iliescu, a declarat ca va fi nevoie de suplimentarea numarului de echipaje de la fata locului, incendiul fiind foarte puternic si foarte greu de oprit. "Am intervenit cu patru echipaje, dar trebuie sa suplimentam numarul acestora din cauza ca incendiul nu a putut fi inca limitat", a declarat Iliescu vineri dupa-amiaza. El a adaugat ca este in curs de cercetate si stabilire cauza acestui incendiu.

In ultima saptamana, pompierii prahoveni au intervenit pentru gestionarea a aproape 50 de situatii de urgenta, dintre care jumatate s-au produs la incendii de vegetatie uscata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.