Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, ieri, ca magistratul de la Tribunalul Bucuresti care a judecat propunerea de arestare a interlopului Sile Pietroi a respectat procedura prevazuta de lege.
Totodata, presedintele sectiei, Lidia Barbulescu, a anuntat ca inspectia judiciara nu s-a pronuntat si pe fondul cauzei pentru ca nu era competenta. CSM s-a autosesizat in cazul lui Sile Pietroi dupa aparitia in presa a mai multor articole despre acest dosar. Curtea de Apel Bucuresti a emis, pe 27 iunie, mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Sile Pietroi si a altor trei membri ai retelei sale, dupa ce acestia au fost eliberati initial de tribunal. Magistratii Tribunalului Bucuresti au retinut, in motivarea sentintei din 19 iunie, in care le-au pus in libertate pe noua persoane, printre care se afla si Sile Pietroi, ca nu exista probe si nici indicii privind infractiunile de care sunt acuzati. „Instanta constata ca nu sunt dovedite nici temeiurile juridice in baza carora se solicita arestarea preventiva, majoritatea inculpatilor neavand antecedente penale si nefiind facuta dovada ca inculpatii s-au sustras urmaririi penale, au zadarnicit aflarea adevarului prin orice mijloc, ca pregatesc savarsirea altor fapte penale sau ca prezinta pericol social concret pentru ordinea publica“, se arata in motivarea sentintei. Lidia Barbulescu a anuntat, tot ieri, ca institutia pe care o conduce s-a sesizat din oficiu si ca face cercetari prealabile referitoare la conduita procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti care instrumenteaza dosarul interlopului Sile Pietroi. Barbulescu a afirmat ca verificarile se fac in urma aparitiei intr-o conferinta de presa a procurorului de caz si in care acesta a facut comentarii cu privire la dosar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.