Curtea de Apel l-a achitat pe Omar Hayssam si pe ceilati inculpati in dosarul privatizarii Foresta Nehoiu, in care sirianul este acuzat de bancruta frauduloasa si constituire de grup de criminalitate organizata, insa decizia instantei nu este definitiva.
Potrivit deciziei CAB, Omar Hayssam, Mohamad Omar, omul de afaceri Emile Raja El Assal, si fostul director general adjunct al firmei, Gheorghe Iosif, sunt achitati pentru infractiunile de constituirea unui grup de criminalitate organizata si pentru bancruta frauduloasa, iar notarul Marilena Carmen Popa, pentru fals in forma continuata.

Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de schimbare a incadrarii juridice pentru inculpati.
Inculpatii dosarului Foresta sunt acuzati de procurori ca au pus la cale o retea de firme prin care s-a reusit falimentarea societatii cumparate de la stat, in 2000, de catre sirianul Omar Hayssam. Aceste societati capusa au preluat pe sume insignifiante activele firmei din Nehoiu, judetul Buzau, in timp ce datoriile acesteia catre stat cresteau.

Decizia de joi a Curtii de Apel poate fi atacata cu recurs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.