Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au micsorat definitiv si considerabil pedepsele fratilor Camataru, revenind astfel la decizia pe care o luase instanta Curtii de Apel Bucuresti.
Prin urmare, Nutu Camataru a ramas cu 2 ani si opt luni de inchisoare, de la 9 pe care ii primise initial, iar mama sa, Smaranda Stoica, cunoscuta sub numele de Mimi Camatareasa, a ramas cu suspendarea executarii sentintei. Ion Balint, zis Nutu Camataru, a fost achitat pentru complicitate la inselaciune si, in urma contopirii celor doua pedepse ramase, acesta a fost condamnat la doi ani si sapte luni inchisoare.

Culmea este ca unul dintre magistratii care a judecat dosarul si la Curtea de Apel fusese distribuit pentru judecarea cauzei si la Inalta Curte, deoarece intre timp a promovat. Insa pentru ca era clar conflictul de interese, acesta a refuzat sa judece, mai ales ca in convorbirile avute de cei doi Camatari si care sunt atasate la dosar se mentioneaza ca Ionut Matei, magistratul in cauza, ar fi bine sa intre si in completul ICCJ, deoarece cunoaste dosarul.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.