Directoarea de studii a liceului particular "George Pop de Basesti", din Sighetu Marmatiei, Meda Leordean, a fost retinuta pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie.
Femeia, care este si secretarul Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii din localitate, este cercetata pentru posibila fraudare a examenului de bacalaureat. Ea a fost audiata astazi la DNA Cluj Napoca, precizeaza Realitatea TV. Eleva care se presupune ca a adunat bani pentru mituirea profesorilor este si ea audiata de procurori si risca sa primeasca mandat de arest. In urma unei perchezitii efectuate la domiciliul directoarei Meda Leordean au fost descoperiti 70.000 de lei si 1.750 de euro existand suspiciunea ca sumele ar fi fost primite in urma aranjarii examenului de Bacalaureat.

Procurorii au cerut verificarea a peste 120 de lucrari despre care cred ca au fost copiate. Avocata directoarei sustine insa ca banii gasiti in casa acesteia erau luati cu credit de la banca pentru cumpararea unui teren. Avocata considera ca actiunea DNA este menita sa intimideze cadrele didactice si ca atentia acestora trebuie indreptata catre adevaratii corupti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.