Conducerea Ministerului Apararii se gandeste sa cumpere elicoptere de atac, a declarat ieri ministrul Teodor Melescanu, cu prilejul unei ceremonii desfasurate la Scoala de Aplicatie a Fortelor Aeriene de la Boboc (judetul Buzau).

Conducerea Armatei se va ocupa de elicoptere dupa ce va rezolva problema celor sapte avioane de transport Spartan, care incep sa soseasca anul viitor, si dupa ce va demara procesul de achizitie a avioanelor multirol. Problema elicopterelor "inseamna modernizare potentiala si chiar sa ne gandim la elicoptere de atac. Elicopterele de atac sunt foarte necesare pentru protectia fortelor la sol", a argumentat ministrul Melescanu.

Potrivit acestuia, tema elicopterelor este una dintre cele mai stringente in cadrul NATO, unde exista deja "un apel foarte presant catre toate statele, sa-si modernizeze si sa-si mareasca flota de elicoptere". Inainte de a cumpara elicoptere de atac, Fortele Aeriene vor incerca "sa-si remotorizeze si sa-si modernizeze" elicopterele actuale, de tip IAR 330 Socat