"Pregatim aparitii profesioniste pentru targurile de turism si in acelasi timp trebuie sa imbunatatim infrastructura de legatura dintre hoteluri si pensiuni", a afirmat Johannis.

Potrivit acestuia, municipalitatea poarta discutii cu cei din conducerea judetului pentru promovarea zonelor turistice, cum sunt Ocna Sibiului sau Marginimea Sibiului.

Citeste si:

Johannis considera ca Sibiul se poate dezvolta turistic doar in conditiile in care va face parte dintr-un circuit al intregii regiuni. "In perspectiva avem o sansa de a deveni o tinta turistica permanenta doar daca promovam toata regiunea Transilvania", a spus Johannis.

La inceputul lunii februarie, presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch, a anuntat infiintarea Asociatiei Regionale pentru Turism, care sa cuprinda sase judete: Sibiu, Mures, Harghita, Brasov, Covasna si Alba, care are ca scop promovarea acestei regiuni in strainatate. Alegerile locale au blocat procesul de infiintare a Asociatiei, dar nu si actiunile comune pe care membrii celor sase agentii judetene de turism doresc sa le desfasoare.