Prezenta la Ziua Justitiei, Laura Codruta Kovesi a atras atentia ca reforma sistemului judiciar este incompleta daca “vom continua sa ignoram nevoile si nemultumirile celor carora li se adreseaza actul de justitie”.
Procurorul general a invocat starea dificila a justitiei, reflectata de cercetari sociologice - doar 28% din respondenti considera solutiile dispuse ca fiind corecte, in timp ce 70% cred ca dosarele sint solutionate intr-un timp prea indelungat. “Nu avem o justitie reala cita vreme in situatii de fapt identice sint dispuse solutii diferite (...), in conditiile in care dosarele sint solutionate dupa multi ani, iar reparatia obtinuta de partea indreptatita are o semnificatie mult redusa”, a spus procurorul general.

Kovesi a sustinut ca magistratii trebuie sa-si spuna punctele de vedere cu privire la proiectele de coduri aflate in dezbatere publica, aratind ca “un coleg procuror vorbea de Codul penal si de cel de Procedura penala ca reprezentind gradul de civilizatie al unui popor”. Oficialul a legat de acest grad modalitatile in care sint incriminate anumite infractiuni, echilibrul intre garantarea drepturilor si libertatilor fundamnetale si eficienta sistemului judiciar, dar si respectarea principiului egalitatii armelor in procesul penal.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.