De la buticari la mari patroni - toti spectatorii au sponsorizat actiunea. „Dansul Dragonului“, interpretat de romani antrenati de un maestru de Wushu
Peste 2.000 de chinezi au sarbatorit, ieri, la Palatul Copiilor din Bucuresti, Olimpiada 2008. Pare ciudat, dar sarbatori de acest gen s-au organizat in luna premergatoare olimpiadei in comunitatile chineze din toate tarile care si-au anuntat participarea la Beijing. Pentru un emigrant roman, organizarea olimpiadei la Bucuresti probabil ca n-ar fi insemnat mare lucru, dar, pentru chinezii de la noi, evenimentul de la Beijing i-a umplut de bucurie. Sarbatoarea de la Palatul Copiilor a fost organizata sub patronajul Ambasadei Republicii Chineze, dar miile de spectatori n-au privit-o ca pe un gest formal. De la patronul Dragonului Rosu pana la maruntii oamenii de afaceri, cu cate o taraba in angroul Europa, au pus bani ca sa inchirieze sala, sonorizarea etc.

Apoi, chinezii care au avut vreun talent artistic au evoluat pe scena, restul - au aplaudat sa-si rupa palmele in sala. Pentru a sublinia buna prietenie romano-chineza, organizatorii au decis ca Dansul Dragonului sa fie interpretat de romani.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.