George Maior a pastrat in noua structura a Serviciului Roman de Informatii "oameni cu experienta" din vechea Securitate, pentru ca il intereseaza "mai mult profesionalismul si experienta lor"

Saptamana trecuta, Serviciul Roman de Informatii a dat publicitatii noua organigrama si a anuntat faptul ca generalul Dumitru Zamfir, chiar daca a fost trecut in rezerva de presedintele Romaniei, va ramane unul din adjunctii directorului SRI. Cu toate ca din organigrama prezentata de SRI lipsesc elemente esentiale, Ziarul Ziua a aflat care sunt diviziile generale din noua structura a SRI.

Acesta va dispune de opt Directii Generale si anume: Directia Apararea Constitutiei, Directia Antiterorism & Contraterorism, Directia Contraspionaj, Directia combaterea amenintarilor transfrontaliere, Directia Securitate Economica, Directia supravegherea secretelor de stat, Directia Planificare Strategica si Centrul de Surse Deschise. Pe langa aceste structuri centrale, SRI mai are in compunere o Directie Programe de Comunicare si un Institut pentru Tehnologii Avansate (ITA), care are ca sarcina asigurarea suportului tehnic in indeplinirea sarcinilor specifice institutiei, prin realizarea mijloacelor tehnice, in special a celor din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor.

Maior are nevoie de experienta

Din punct de vedere al resurselor umane, George Maior, directorul SRI, a anuntat ca in interiorul Serviciului isi mai desfasoara activitatea foarte putini ofiteri care provin din fosta Securitate. "Sunt in jur de 120 de persoane, nesemnificativ in raport cu efectivele serviciului. Din acest punct de vedere cred ca partea morala a reformei a fost consumata deja, ma refer aici la predarea arhivei si eu, personal, am sa folosesc fiecare profesionist in informatii, chiar daca este vorba de dinainte de 1989, evident, doar daca acestia nu au adus prejudicii drepturilor omului in fosta lor activitate. Ma intereseaza mai mult profesionalismul si experienta lor si cred ca este normal sa fie asa. Vreau sa subliniez ca media de varsta a serviciului este de 34 de ani, este foarte tanara si acest lucru ar trebui sa ne preocupe intr-un fel. Nu intotdeauna tineretea poate compensa experienta", a spus Maior.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.