Cea de-a doua editie a Festivalului International de Film a luat sfarsit sambata, la Cinema Studio, cu proiectia filmului "Ragho Lahe Munna Bhai / Aventurile lui Munna", in regia lui Rajkumar Hiran.

Stabilirea castigatorilor a reprezentat un moment dificil pentru juriile festivalului, mai ales ca fiecare sectiune a avut "filme cu greutate", asa cum era de asteptat.

Juriul pentru scurt-metraje si documentare, format din Dorota Roszkowska, Sabina Pop si Marian Tutui, a decis sa premieze cele mai bune scurt-metraje (trofeu si 2.000 de euro): "Rifat", regia Emin Alper, si "Valuri/Waves", regia Adrian Sitaru. Filmele au fost apreciate pentru ca au "descoperit redarea plina de sensibilitate a emotiei", dar si "drama in scene banale in viata de zi cu zi", se arata intr-un comunicat emis de coordonatoarea BIFF, Oana Stupariu. Trofeul si 3.000 de euro s-au acordat celor mai bune doua documentare: "Cum sa devii erou / How to Become a Hero" , regia Mladen Maticevic, si "Eu si Lakshmi / Lakshmi and Me", regia Nishta Jain.

Juriul sectiunii CineMarea Neagra, format din Mara Nicolescu, Borislav Andjelic si Chris McDonald, a decis ca cel mai bun film european si trofeul de 4.000 de euro ii revin regizorului Reis Celik cu filmul "Refugiatul / The Refugee". Potrivit comunicatului, pelicula a impresionat prin expunerea faptelor reale care ne conduc "spre noi orizonturi" si ne face sa reflectam "asupra singuratatii".

Premiul pentru cel mai bun regizor si trofeul de 3.000 de euro au revenit regizoarei Iglika Triffonova pentru "Investigatia / Investigation".

Cea mai buna imagine (trofeu si 1.000 de euro) a apartinut filmului "Nimic Personal / Nothing Personal" care i-a avut ca directori de imagine pe Dobrynia Margachev si Dimitri Mishiv, care "au creat un univers vizual paralel explorand contextul birocratiei mostenite din vechiul regim rus", se arata in comunicat.
Best Debut si trofeul de 1.000 de euro au revenit regizorului Ozer Kizitlan pentru "Frica de Dumnezeu / A Man's Fear Of God".

Juriul sectiunii Filme Internationale, format din Laurentiu Damian, Moritz de Hadeln si Jurij Meden, a decis ca cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun debut (trofee si 4.000 de euro, 3.000 de euro si 1.500 de euro) apartin filmului "Micuta Molie / Little Moth", regia Peng Tao.

Juriul Criticii, format din Aura Puran, Calin Stanculescu si Magdalena Stanciu, a decis acordarea Diplomei Criticii filmului "Micuta Molie / Little Moth" , regia Peng Tao.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.