Inspectorii de la Protectia Consumatorului au inchis temporar, vineri, o parte din depozitele supermarketului Billa din Iasi, deoarece, sustin inspectorii, de ani de zile sunt depozitate necorespunzator bauturi racoritoare si alcoolice

"Am aplicat doua amenzi in valoare totala de 5.000 lei. Vom intensifica saptamana viitoare controalele, iar daca sucurile si berea sunt in continuare depozitate necorespunzator, Billa risca inchiderea definitiva, potrivit legislatiei europene pentru protectia consumatorului", a declarat, vineri, pentru NewsIn, inspector sef Valerian Salavastru, din cadrul Inspectoratului Regional pentru Protectia Consumatorului Iasi.

Potrivit acestuia, in timp ce pentru depozitarea necorespunzatoare a bauturilor a fost aplicata o amenda de 3.000 de lei, supermarketul a mai fost sanctionat cu 2.000 de lei pentru nereguli depistate la unele produse alimentare congelate.

"In fapt, s-a dispus inchiderea temporara a tarcurilor improvizate din tabla din curtea interioara si interzicerea depozitarii, atat in curtea interioara cat si in tarcuri, a produselor pe ale caror etichete producatorii impun conditii stricte de temperatura. De asemenea, s-au oprit definitiv de la comercializare 11 kg de produse alimentare"
, a mai spus Salavastru.

Niciun reprezentant al supermarketului Billa nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.