Aproape 250 de elevi, de doua ori mai multi decat anul trecut, au fost eliminati din examenul de bacalaureat pentru ca au incercat sa copieze, arata date ale Ministerului Educatiei.

La examenul din 2007, numarul elevilor eliminati a fost de 117, in timp ce, la bacalaureatul de anul acesta, 247 de absolventi ai clasei a XII-a au fost scosi din examen dupa ce au fost prinsi folosind surse de inspiratie nepermise.

Cei mai multi elevi eliminati sunt din Bucuresti, respectiv 62.

Reprezentantii ministerului sustin ca s-au facut numeroase controale in scolile unde s-au desfasurat probele, iar profesorii neglijenti vor fi sanctionati.

La bacalaureatul de anul acesta au participat peste 200.000 de elevi din toata tara.

Elevii asteapta sa primeasca rezultatele sambata, 5 iulie, pana la ora 16.00, iar in intervalul 16.00-20.00 vor putea depune contestatiile. Acestea vor fi solutionate pana pe 9 iulie, cand vor fi anuntate rezultatele finale, iar Ministerul Educatiei va prezenta un raport despre examenul de bacalaureat din acest an.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.