Inspectorii Curtii de Conturi au calculat ca, in 2007, angajatii Primariei Sectorului 5 au fost platiti pentru 101.137 de ore suplimentare. Vanghelie spune ca sporurile sunt cat se poate de legale si ca „daca nu le dai nimic, la ora 2 sparg usa”
Functionarii publici din Primaria Sectorului 5 al Capitalei pot fi considerati printre cei mai rasfatati slujbasi la stat din Romania. Meritul ii apartine lui Marian Vanghelie, care, in 2007, a semnat si a aprobat tot felul de sporuri si compensatii banesti.

Astfel, potrivit unui raport al Curtii de Conturi, anul trecut, functionarii primariei au lucrat, in total, 101.137 de ore suplimentare, echivalentul a 12 ani de viata. Pentru munca peste program, municipalitatea a platit 1.011.032 lei. In timp ce Curtea de Conturi spune ca „la nivelul Primariei Sectorului 5 nu este elaborata o metodologie privind conditiile de prestare a orelor suplimentare”, primarul Vanghelie se apara spunand ca „e ceea ce permite legislatia” si „deciziile daca nu sunt luate, degeaba esti conducator”.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.