PF Daniel si-a adus la Bucuresti toti colaboratorii de incredere de la Iasi, iar majoritatea au devenit consilieri patriarhali.

Dupa mai putin de un an de la alegerea sa ca Patriarh, PF Daniel a reusit sa transfere la Bucuresti echipa cu care a lucrat la Iasi in calitate de mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Transferurile au inceput din toamna, odata cu mutarea postului de radio Trinitas in Capitala, un pas ce a fost determinat si de acoperirea nationala pe care acesta a reusit sa o obtina.

Astfel, pr. Ciprian Apetrei, care condusese postul la Iasi, detinand paralel si functia de consilier eparhial al Arhiepiscopiei Iasilor, s-a mutat la Bucuresti, unde a devenit consilier patriarhal. „Postul de radio Trinitas are in continuare o redactie si la Iasi, care tocmai s-a mutat intr-un nou sediu“, precizeaza directorul postului de radio Trinitas.

Paralel cu acest transfer, la Bucuresti s-a infiintat si postul tv Trinitas pentru care Mitropolia obti-nuse deja licenta.

Ca urmare, pr. Nicolae Dima, care era redactorul-sef al studioului video al Mitropoliei, s-a mutat si el la Bucuresti pentru a deveni atat director al noii televiziuni, cat si consilier patriarhal. „A fost o mare onoare cand Prea Fericitul mi-a propus sa ma ocup de acest proiect.

Studioul video de la Iasi, care realizase reportaje pentru emisiunea «Universul credintei» de la TVR si filme de prezentare pentru biserici, functioneaza in continuare independent de Trinitas TV“, spune directorul de la Trinitas TV. Pr. Nicolae Dima este totodata si una dintre vedetele postului, el realizand talk show-ul „Biserica azi“, ce se difuzeaza in fiecare seara incepand cu ora 21.15 si care abordeaza teme de actualitate „nu neaparat religioase, dar abordate din perspectiva crestina“.

Pr. Constantin Sturzu, consilier eparhial la Iasi pentru sectorul „Biserica si Societatea“ si purtator de cuvant al Mitropoliei Moldovei, a devenit si el consilier patriarhal intrucat conduce ziarul „Lumina“, care insa se tipareste deocamdata tot la Iasi. Tot in cadrul nou-infiintatului Centru de presa „Basilica“, a venit recent de la Iasi si parintele Nicolae Dascalu. Acolo el conducea Institutul Cultural-Misionar Trinitas (din care faceau parte, printre altele, postul de radio si editura omonima) si era in acelasi timp consilierul cultural al Arhiepiscopiei. La Bucuresti, el ocupa functia de director al Agentiei de Presa „Basilica“, lansata in urma cu doua saptamani, fiind numit de PF Daniel si consilier patriarhal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.