Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat, miercuri, ca sapte companii si asocieri s-au preclificat pentru proiectul autostrazii Arad- Timisoara, estimat la 270 milioane de euro, potrivit unui comunicat al CNADNR.

CNADNR a publicat miercuri invitatia de participare la licitatia internationala a firmelor precalificate in vederea atribuirii contractului de executie a lucrarilor aferente Proiectului de Autostrada Arad – Timisoara.

Potrivit comunicatului CNADNR, au fost precalificate urmatoarele companii si asocieri: Strabag (Austria), Mota Engil (Portugalia), JV Condote/CMC di Ravenna (Italia), JV Aktor/Pantechniki (Grecia), Colas (Franta), JV FCC/Astaldi (Spania-Italia), JV Impreglio/Itinera (Italia).

Termenul de depunere a ofertelor tehnice si financiare este 18 august 2008, ora 12 :00. Pentru evaluarea companiilor in vederea precalificarii s-a luat in considerare experienta anterioara si criteriul de adjudecare este constituit de pretul cel mai scazut.

Semnarea contractului se preconizeaza a avea loc in perioada 20-25 septembrie 2008. Durata de realizare a lucrarilor de autostrada va fi de 24 de luni, cu o perioada de garantie de 24 de luni.

Proiectul autostrazii Arad-Timisoara include constructia a 32 km de autostrada, 24 poduri si pasaje, 1 nod rutier si 2 spatii de servicii.

In vederea implementarii proiectului, cu o valoare totala estimata de 270 milioane euro, a fost contractat un imprumut de la Banca Europeana de Investitii in valoare de 200 milioane euro la care se adauga 70 de milioane euro cofinantarea Guvernului Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.