La scurt timp dupa demisia redactorului sef de la Ziua, Mihai Palsu, directorul general al ziarului, l-a demis din functie pe redactorul sef adjunct al cotidianului, Bogdan Comaroni, argumentand ca ar fi incalcat codul deontologic al jurnalistului.

Bogdan Comaroni afirma ca demiterea sa este un act ilegal pentru ca nu i s-au prezentat motivele si nici nu a fost lasat sa isi exprime punctul de vedere. "Mi s-a trimis o hartie in care mi se spunea ca imi va fi intrerupt contractul de munca pentru ca am avut abateri de la codul deontologic al jurnalistului. Nu mi s-au prezentat motivele si nici nu am fost chemat de catre conducere pentru a-mi lua apararea" a precizat pentru NewsIn Bogdan Comaroni, fost redactor sef adjunct la cotidianul Ziua. Acesta a mai declarat ca asteapta sa primeasca raspunsuri din partea directorului, iar in cazul in care acestea nu vor veni, va actiona in instanta conducerea ziarului.

De cealalta parte, directorul de la Ziua afirma ca demiterea lui Bogdan Comaroni s-a facut respectand legea. "Sunt la curent cu intentia lui Comaroni de a ne actiona in judecata, este dreptul lui de a face ce gandeste si de a-si apara interesul, noi insa am respectat legile", a declarat pentru NewsIn Mihai Palsu, directorul general Ziua.

Primele consecinte ale conflictului din redactia ziarului Ziua au aparut in cursul zilei de marti, 1 iulie, cand redactorul sef al ziarului, Adrian Patrusca, si-a inaintat demisia. Decizia lui a venit dupa numai cinci luni de cand il inlocuise pe Mihai Palsu, care ocupase pana atunci postul de redactor sef adjunct la cotidianului Ziua.

"Patrusca si-a prezentat astazi (n.r. marti) demisia. A fost alegerea lui, nu a fost demis, nu au existat discutii inainte. Nu cunosc motivele pentru care a recurs la aceasta decizie. Mai multe nu vreau sa comentez", a declarat penrtru NewsIn, directorul general Publishing Ziua, Mihai Palsu.

In locul lui Adrian Patrusca a fost numit redactor sef al cotidianului Roland Catalin Pena, care va colabora cu Adrian Patrusca pe durata preavizului acestuia. "Nu este nimic spectaculos, dupa plecarea celor doi eu eram in ordinea ierarhica urmatorul care ar fi putut ocupa aceasta functie" a precizat pentru NewsIn Roland Catalin Pena.

Pe 25 ianuarie, Sorin Rosca Stanescu a parasit functia de director la Ziua, anuntand ca ramane, insa, director onorific si editorialist al ziarului, conducerea fiind asigurata, dupa plecarea sa, de fostul redactor-sef adjunct al ziarului, Mihai Palsu. Tot atunci redactorul-sef al cotidianului a fost numit Adrian Patrusca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.