Reactiile politicienilor au fost, evident, pe masura.

Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu, respinge pozitia sefului statului si afirma ca negocierile pentru desemnarea premierului trebuie purtate cu partidul invingator in alegerile din toamna.

"Eu, daca sunt primul partid din ierarhie, am pretentia ca presedintele sa inceapa negocierile cu mine. Daca sunt primul, daca sunt al doilea nu am aceasta pretentie", a afirmat Crin Antonescu.

Pozitia de forta a lui Traian Basescu nu este nici pe placul PSD-istului Viorel Hrebenciuc.

"Presedintele a gresit cand a spus ca el, indiferent de ce va fi va desemna un prim ministru de la PD-L", a declarat Viorel Rebenciuc.

Mai mult, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu e hotarat sa-l suspende din nou pe Traian Basescu daca va desemna un prim-ministru de la PD-L.

In replica, liderul PD-L Dolj, Radu Berceanu a invocat articole constitutionale in sprijinul presedintelui.

"In Constitutie scrie ca presedintele desemneaza un candidat de prim ministru, dupa ce se consulta cu partidele. Nu scrie ca acesta trebuie sa fie de la partidul cel mai mare. Poate sa fie de la partidul care are cei mai multi parlamentari sau dupa consultari, presedintele poate desemna un prim ministru de la alte formatiuni politice", a explicat Radu Berceanu.