Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a numit in functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei pe procurorul Sorin Stanescu.

Magistratul este procuror in cadrul Parchetului General si a fost, in perioada 1996-1997, ministru al Tineretului si Sporturilor din partea PNL.

Stanescu s-a pronuntat, in septembrie 2006, impotriva numirii Laurei Kovesi in functia de procuror general al Romaniei. La respectiva sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Stanescu a invocat faptul ca ar trebui ales in aceasta functie un procuror de la centru, nu din filiale.

Noul secretar de stat de la MJ a infirmat zvonurile conform carora ar fi ruda cu ministrul de Interne Cristian David. "Nici pomeneala. Nici nu se pune problema. Pe ministrul David l-am cunoscut in perioada in care faceam politica. Eu eram membru PNL, la fel si el", ne-a declarat Stanescu. Acesta mai sustine ca nu a renuntat la statutul de magistrat si ca a acceptat detasarea in aceasta functie. "Nu am vorbit cu premierul... A fost o propunere si eu am acceptat detasarea."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.