Asociatia Victimelor Mineriadelor (AVM) il acuza pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, de faptul ca incalca legea si refuza sistematic sa ia in seama dreptul la libera exprimare si manifestare al organizatiei.

Motivul nemultumirii il constituie faptul ca primaria Capitalei nu ar fi aprobat o manifestare a ONG-ului, ce trebuia sa se desfasoare in fata Parchetului General si care era directionata impotriva fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. Aceasta actiune, care trebuia sa se desfasoare sub genericul "Iliescu arestat", urma sa atraga atentia asupra faptului ca, desi cercetarea impotriva "infractorului Ion Iliescu s-a incheiat, rezolutia de arestare a acestuia intarzie nepermis de mult, iar incheierea cu celeritate a dosarului este si ea incetinita cu fiecare zi". Drept urmare, presedintele AVM, Viorel Ene, a precizat ca manifestarea cu pricina se va desfasura in fata primariei Capitalei, astazi, deoarece acum si Oprescu "a incalcat flagrant legea prin faptul ca nu a permis ca mitingul sa aiba loc la Parchet".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.