Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins, luni, contestatia in anulare formulata de Anna Maria si Tamara Tinu impotriva sentintei Curtii de Apel prin care instanta a decis ca Andrei Iucinu este fiul lui Dumitru Tinu.

Potrivit Ziua, instanta a mai dispus ca Anna Maria Tinu si Tamara Tinu sa ii plateasca suma de 300 de lei cheltuieli de judecata lui Andrei Iucinu. Decizia magistratilor este definitiva.

Aceasta vine dupa ce CAB a respins definitiv si irevocabil, in data de 28 ianuarie 2008, recursul declarat de Ana Maria si Tamara Tinu impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti, ce a stabilit ca Andrei Iucinu este fiul fostului director al ziarului "Adevarul", Dumitru Tinu. Tribunalul Bucuresti a respins, pe 21 mai 2007, apelul formulat de sotia si fiica lui Dumitru Tinu, in procesul avand ca obiect stabilirea paternitatii lui Andrei Iucinu, si a mentinut sentinta Judecatoriei Sectorului 1, potrivit careia Iucinu a fost recunoscut ca fiu al jurnalistului.
In motivarea sentintei Tribunalului Bucuresti se arata ca Dumitru Tinu a contribuit "in mod real la acoperirea cheltuielilor legate de cresterea, educarea, dezvoltarea intelectuala si pregatirea profesionala a minorului".

"Aceasta atitudine a prezumtivului tata poate fi interpretata ca o marturisire tacita de paternitate, o marturisire care prin sine insasi nu atrage stabilirea realatiei de filiatie, dar care intrerupe evolutia termenului de prescriptie a actiunii", se mai arata in motivare. Instanta a mai retinut faptul ca Dumitru Tinu folosea fata de Andrei Iucinu apelativul "baiatul meu", relateaza Romania libera.

In afara acestor argumente, probate cu inscrisuri si martori de Emilia Iucinu, instanta a mai retinut in sentinta prin care l-a recunoscut pe Andrei ca fiu al lui Dumitru Tinu ca nu pot fi ignorate probele expertizei medico-legale pentru cercetarea paternitatii.

Anterior, o expertiza ADN a dovedit inrudirea biologica dintre Andrei Iucinu, Elena Parvan (sora lui Dumitru Tinu) si Tinu Virgil (nepotul de frate al lui Dumitru Tinu) si a aratat ca exista o relatie de inrudire de 94,43%, respectiv de 89,21%, informeaza Gardianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.