In Discutia Saptamanii de la BBC si hotnews.ro, domnul Morar a spus ca un eventual aviz negativ al Parlamentului in cazurile Adrian Nastase si Miron Mitrea - in discutie acum - nu afecteaza termenul de prescriere a infractiunilor de care sunt banuiti cei doi.

“Este institutia suspendarii prescriptiei, care spune ca ori de cate ori exista o cauza care impiedica punerea in miscare a actiunii penale - ceea ce inseamna in principal trimiterea in judecata - cursul prescriptiei se suspenda, nu curge, si atunci il reiei din acest moment”.

“Si daca peste 20 de ani primesti aviz de cercetare, se socoteste doar cat a curs pana acum - trei luni”, spune la BBC domnul Morar.

Seful Departamentului Anticoruptie, Daniel Morar, mai spune ca in conditiile in care Adrian Nastase si Miron Mitrea nu vor mai fi parlamentari, urmarirea penala ar putea incepe fara a mai fi necesar un aviz.

Plenul Camerei Deputatilor ar trebui sa se pronunte in aceste cazuri dupa ce o comisie juridica nu a recomandat inceperea urmarii penale.

“Procurorii pot cere acelasi lucru, nu este nici o problema, dar pe materialele care ne-au fost noua inaintate noi am venit si am prezentat plenului un raport, prin care propunem sa se inceapa sau nu urmarirea penala”.

“Nu e nici o problema daca in continuare Parchetul va solicita Parlamentului, pe aceste probe sau pe altele, o propunere de incepere sau neincepere a urmaririi penale”, spune la BBC Florin Iordache, membru al acestei comisii.