Despre sesiunea extraordinara pentru avizarea cererilor in cazurile Mitrea si Nastase, numai de bine...

Asta a lasat sa se inteleaga presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, atunci cand a declarat ca, din experienta sa, nimeni n-a reusit vreodata sa-i aduca pe parlamentari in iulie la serviciu, motiv pentru care sesiunea extraordinara ar putea fi compromisa.

De cealalta parte, presedintele Senatului e dispus sa se faca sesiune extraordinara, insa numai pentru a se decide soarta conducerii de la Curtea de Conturi, nicidecum pentru avizarea dosarelor lui Paul Pacuraru sau cel al lui Codrut Seres. In opinia lui Vacaroiu, Justitia poate astepta pana in toamna, cand parlamentarii vor reveni la munca, nu de alta dar, din nefericire, cele doua cauze mentionate mai sus au multe pagini, iar "prea-luminatii" statului sunt deja obositi. Nici macar Comisia Juridica nu si-a dat cu parerea despre cele doua dosare. Oricum, Vacaroiu a declarat, impaciuitor, ca nu are sens sa se grabeasca nimeni sa avizeze nimic, deoarece aceasta munca necesita operativitate, iar in momentul de fata pare-se ca parlamentarii nu mai dispun de aceasta calitate.

Mandatul Curtii de Conturi va fi dezbatut, avizele in niciun caz

Soarta unei eventuale sesiuni extraordinare, in care se va decide strict cu privire la mandatul conducerii de la Curtea de Conturi si care ar trebui sa aiba loc in perioada 8-11 iulie, se va hotari miercuri de Birourile reunite ale celor doua Camere. Presedintele Senatului nu s-a putut abtine - probabil suparat ca s-ar putea sa rateze primele doua saptamani de concediu - si a comentat ca nu presedintele poate cere o sesiune parlamentara extraordinara, aceasta putand fi convocata numai de Birourile permanente ale celor doua Camere. Cu toate acestea, Vacaroiu a recunoscut ca partea in care presedintele cere solutionarea situatiei de la Curtea de Conturi este o "problema indreptatita", insa doar atat.

Kovesi cere urgentarea luarii unei decizii in cazul avizelor

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat ieri, in cadrul festivitatii prilejuite de Ziua Magistratului, ca Parlamentul ar trebui sa urgenteze luarea unei decizii in cazurile Miron Mitrea si Adrian Nastase.

Kovesi a explicat ca in toata aceasta perioada anchetatorii nu pot efectua acte de urmarire penala si in acest fel cercetarea este blocata, motiv pentru care urgentarea acestei proceduri este cel mai important lucru in momentul de fata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.