Magistratii Curtii de Apel Constanta au dat astazi pronuntarea in procesul dintre primarul Constantei si DNA. Potrivit sentintei, DNA trebuie sa ii plateasca edilului constantean daune morale in valoare de 5.000 de lei si cheltuieli de judecata de 1.500 de lei. Instanta constanteana a admis in parte recursul declarat de Radu Mazare si obliga DNA si la furnizarea mai multor informatii de interes public legate de doi specialisti ai institutiei, Catalin Ion Cucuoara si Gheorghe Macovei, care au intocmit un raport ce a stat la baza trimiterii in judecata a edilului constantean. Hotararea instantei constantene este irevocabila.

Mazare sustinea in actiunea formulata impotriva DNA, ca este cercetat in dosarul 29/P/ 2005, ce are ca obiect retrocedarea imobilelor preluate abuziv in perioada 1945-1989. Edilul mai afirma in plangere ca in dosar s-a inceput urmarirea penala urmare a intocmirii de catre specialistii Cucoara si Macovei a unei constatari tehnico-stiintifice, care a fost apreciata ca avand valoarea unui raport de expertiza si care reprezinta baza probatorie a acuzarii.

In baza acestuia s-a inceput urmarirea penala si extinderea cercetarilor din data 25 iulie 2007 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA. Radu Mazare declara, anul trecut, ca a comandat, pe cont propriu o expertiza unor specialisti prin care se demonstreaza ca nu exista un prejudiciu, iar “evaluarea facuta de DNA este eronata cu tendinte de majorare”.

Astfel, DNA este obligata de asemenea la comunicarea datelor de identificare a avizelor ministerelor de resort necesare numirii in functie a lui Catalin Ion Cucuoara si Gheorghe Macovei, dar si la furnizarea de copii ale diplomelor de absolvire si a celorlalte diplome aferente specializarii lor.