Dintre membrele Uniunii, doar Ciprul prezinta un risc mai mare de faliment social, politic si economic la nivelul statului. Panama, Mongolia, Muntenegru, Costa Rica si Oman - tari cu mai putine riscuri de „disfunctionalitate” decat tara noastra
Romania ar inregistra cel mai mare risc de faliment la nivelul institutiilor sociale, functionarii economiei si a institutiilor politice, din intreaga Uniune Europeana, daca primul loc nu ar deja ocupat de Cipru, care inregistreaza un risc si mai mare, arata un studiu realizat de ONG-ul american Fund for Peace (Fondul pentru Pace - FfP) si revista Foreign Policy. Pe baza masurarii a unei multitudini de factori sociali (probleme demografice, inegalitate de sanse), economici (declin economic, crestere inegala) si politici (coruptie, pierderea de legitimitate a institutiilor statului, incalcarea drepturilor omului), FfP a intocmit acest clasament cu intentia de a starni o dezbatere de idei privind „cresterea stabilitatii in lume”.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.