Fostul premier, Adrian Nastase, nu s-a prezentat ieri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), unde procurorii urmau sa-i aduca la cunostinta inceperea urmaririi penale in dosarul privind afacerea "Trofeul Calitatii", deoarce se afla la Forumul Crans Montana.
Nastase a sustinut, luni, in plenul Camerei Deputatilor, ca acest nou dosar este o inventie reciclata, insa una care ii poate dauna deoarece nu mai este nevoie de avizul deputatilor, el fiind anchetat in cauza in calitate de presedinte al PSD. Fostul premier a mai explicat ca dosarul a fost reluat acum, schimbandu-se destinatia prezumata a banilor din dosarul Zambaccian. "Acum, procurorii DNA au stabilit, in raport de aceleasi probe, ca banii respectivi ar fi fost folositi in campania electorala din 2004, iar abuzul este chiar mai explicit", a sustinut Nastase. Procurorii sustin in dosarul "Trofeul Calitatii" ca, prin intermediul unui concurs initiat de Irina Jianu si cu ajutorul lui Bogdan Popivici, apropiat al familiei Nastase, fostul premier ar fi beneficiat de 10 miliarde de lei vechi pentru campania electorala din 2004.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.