Postul de televiziune, Prima TV, a fost contactat de rapitorii jurnalistilor romani si a primit fisiere audio pe adresa de email a redactorului sef, Dan Dumitru, in care, pe rand, cei trei juranlisti faceau apel la oamenii din Romania sa le salveze vietile.

Dan Dumitru a spus, intr-o scurta declaratie de presa la Palatul Cotroceni, ca mesajul primit este o dovada ca rapitorii doresc sa negocieze.

Ultimatumul dat autoritatilor romane de organizatia terorista irakiana a expirat.

Romania are de facut o optiune dificila: isi retrage trupele din Irak sau vietile celor trei ostatici romani Marie-Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci vor fi curmate.

Ultima veste de la Palatul Cotroceni, unde functioneaza celula de criza, a fost cea data de consilierul Saftoiu, care a spus ca administratia prezidentiala a transmis un mesaj catre gruparea care ii detine pe jurnalisti, mesaj ce nu poate fi facut public.

La nivel national si international se fac presiuni din partea opiniei publice, pentru eliberarea ziaristilor romani, rudele acestora asteaptand vesti de la Cotroceni, iar ziaristii si-au exprimat solidaritatea iesind in Piata Universitatii.

Cateva mii de persoane si jurnalisti au participat duminica si luni la actiuni de solidaritate cu cei trei romani rapiti in Irak, protestatarii purtand afise ce contineau apeluri catre autoritati cu mesajul "Salvati-i pe jurnalisti!", astfel de actiuni fiind organizate in toata tara.

De mentionat ar fi atitudinea comunitatii musulmane din Romania, care s-a alaturat demersului pentru eliberarea ziaristilor.

Televiziunea Al-Jazeera din Quatar a transmis, sambata, un apel al Ligii Culturale si Islamice din Romania, prin care aceasta organizatie cere eliberarea, fara intarziere, a celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak si a insotitorului lor, Mohamad Munaf.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.