Potrivit articolului 84 din regulamentul Camerei Deputatilor, forul legislativ se intruneste in sesiuni extraordinare, la cererea presedintelui Romaniei, a Biroului permanent sau a cel putin unei treimi din numarul deputatilor.

Plenul Camerei Deputatilor nu a reusit marti sa rezolve situatia cererilor DNA pentru fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, si pentru fostul premier Adrian Nastase, ambii parlamentari PSD, deoarece, dupa numararea voturilor, s-a constatat neintrunirea cvorumului necesar luarii unei decizii.

Ulterior, nici conducerea Camerei nu a ajuns la vreo concluzie, tot din cauza absentelor, motiv pentru care sedinta Biroului Permanent a fost suspendata din lipsa de cvorum. In aceasta situatie, coroborata cu decizia deputatilor de a incheia sesiunea februarie-iunie dupa plenul comun de miercuri cu Senatul, variantele sunt reluarea votului in cadrul unei sesiuni extraordinare sau in toamna, arata Realitatea TV.

Amanarea votului din Parlament pentru solicitarile DNA de incepere a urmaririi penale in cazurile Nastase si Mitrea a generat un schimb dur de replici intre seful statului si presedintele Camerei Deputatilor Bogdan Olteanu, acestia acuzandu-se reciproc de tergiversarea procedurilor si de necunoasterea legilor.