Membrii Consiliului National al Audiovizualului au decis astazi, in cadrul unei sedintei, sa trimita o scrisoare oficiala catre presedintele Traian Basescu, prin care sa solicite acestuia sa nu promulge legea votata de Senat, referitoare la proportia egala de stiri pozitive si negative din audiovisual, informeaza NewsIn.

"Solicitam presedintelui Romaniei sa nu promulge aceasta lege in contextul in care legea se afla in curs de modificare si exista deja un proiect elaborat de CNA in colaborare cu Institutul Lingvistic, care integreaza noua directiva privind legea audiovizualului", a declarat Rasvan Popescu, presedintele CNA.

Legea starneste reactii critice si din partea lui Cristian Tudor Popescu, potrivit caruia aceasta decizie a senatorilor este un lucru teribil si un exemplu didactic de prostie.

"Faptul ca acest proiect a venit de la doi oameni politici din Senat, liberalul Ioan Ghise si de la peremistul Gheorghe Funar, este un fapt grav. Faptul ca a fost votat in plen in unanimitate de voturi, este un lucru teribil. Singura reactie la asemenea actiune este sa cerem instituirea unui test pentru sanatatea mintala a demisilor. Acesta nu este decat un exemplu didactic de ceea ce inseamna prostie, incapacitatea de a prevedea consecintele actiunilor tale. Speram ca Traian Basescu, oricata antipatie ar avea pentru jurnalisti, sa nu promulge o astfel de lege", a declarat pentru NewsIn, Cristian Tudor Popescu.

Actul normativ a fost respins de Camera Deputatilor in luna aprilie a acestui an, iar dupa votul din Senat va fi trimisa spre promulgare presedintelui.

Initiativa Senatului contine un articol de modificare a Legii audiovizualului si prevede ca programele de stiri ale televiziunilor si radiourilor sa contina, in pondere egala, stiri cu teme pozitive, respectiv negative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.