Premierul Tariceanu a evitat sa spuna daca va participa la consultarile convocate de seful statului pe tema cresterii preturilor la alimente si la combustibili si a afirmat ca Executivul a luat deja masuri, precum acordarea subventiilor pentru incalzire sau reducerea pretului medicamentelor, informeaza NewsIn.

"Pot sa va spun ca in Romania am incercat de o buna bucata de vreme sa luam masuri pentru a contracara aceste fenomene, pentru ca la nivelul bugetului gospodariilor aceste fenomene sa fie atenuate", a declarat premierul Tariceanu. El a evitat sa raspunda daca va participa sau nu la consultarile convocate de Traian Basescu, la care au fost invitati liderii partidelor parlamentare.

Premierul a amintit ca Executivul a luat deja masuri in acest sens - ridicarea plafonului de venituri de la 500 la 615 lei pentru acordarea subventiilor pentru incalzire si reducerea preturilor la medicamente.

Tariceanu a amintit ca Executivul nu poate controla pretul combustibililor "pentru ca Romania nu este un mare producator de petrol sau de gaze", iar preturile la alimente variaza in functie de situatia din agricultura, care este influentata de fenomenele meteorologice.

Presedintele Traian Basescu a transmis marti o scrisoare liderilor partidelor parlamentare pe care ii invita, pe 1 iulie, la consultari avand ca subiect cresterea preturilor la alimente si combustibili si identificarea unor solutii pentru atenuarea impactului social al majorarii preturilor.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, consultarile care se vor desfasura la Palatul Cotroceni vor consta intr-o informare asupra concluziilor ultimului Consiliu European cu privire la cresterea preturilor la alimente si combustibili, partidele parlamentare fiind chemate, totodata, sa-si exprime punctele de vedere cu privire la solutiile care pot atenua impactul majorarii preturilor asupra categoriilor sociale defavorizate.

In finalul scrisorii adresate presedintilor formatiunilor parlamentare, seful statului face precizarea ca ii asteapta la Cotroceni impreuna cu doi colegi de partid.

Destinatarii scrisorii sunt Calin Popescu-Tariceanu (PNL), Mircea Geoana (PSD), Emil Boc (PD-L), Bela Marko (UDMR), Daniela Popa (PC), Corneliu Vadim Tudor (PRM) si Varujan Pambuccian, liderului grupului parlamentar al minoritatilor nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.