CNA a amendat marti, pentru prima data, televiziunile care inregistreaza carente in exprimare. TVR 1 si OTV au primit sanctiuni de cate 2.500 de lei.

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a pus in practica ce avertiza Rasvan Popescu de la inceputul mandatului sau in fruntea institutiei, anul trecut: amenzi pentru televiziunile care nu folosesc corect limba romana.

Dupa vanarea greselilor de exprimare pe luna mai, CNA a decis sa sanctioneze TVR 1 si OTV cu cate 2.500 de lei, care au recidivat fata de monitorizarile anterioare, in timp ce TVR Cultural, Antena 1, N24 si Europa FM au scapat doar cu cate o somatie.

„Sunt posturi la care se constata o crestere uneori alarmanta, cum ar fi TVR 1, de la 23 de greseli in luna octombrie (anul trecut - n.r.) la 94 in luna mai, Antena 1, de la 41 de erori in luna octombrie la 118 in mai, OTV - 35 in octombrie si 102 greseli in mai, chiar si TVR Cultural - de la 27 de erori in octombrie la 44 in mai.

Sunt si posturi unde nivelul este stationar - Realitatea TV, Prima TV, InfoPro“, a declarat Rasvan Popescu, presedintele CNA, citat de MEDIAFAX.

Pe lista de greseli de la OTV, multe dintre ele venind din emisiunea lui Dan Diaconescu, se numara „Vedeti ca plantele va scoate din mormant“, „Daca vor apare elemente noi“, „Ori pe domnul Iacob, care, de asemenea, l-am avut la telefon“, „E un pic ambiguu definirea termenului «mita» aici“, „Copilului care vroiau parintii a doua zi sa-l inmormanteze“, „Fara sa fie convinsi acele rude ca ar fi femeia lor“, „E dascalul care aveti si chemarea asta de a vorbi“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.