Compania Swiss Golf & Leisure Development a inaugurat Swiss Mastery Golf Academy, prima scoala profesionista de Golf din Romania. Scoala va functiona langa Bucuresti, in cadrul Golf & Country Club Bucharest, beneficiind de primul Driving Range profesionist din Romania.
Terenul este localizat la mai putin de 5 km de granita Bucurestiului, in comuna Zurbana, intre Chitila si Buftea. Aici compania detine 96 de ha, din care 82 de ha sunt destinate construirii unui teren profesionist de golf. Investitia realizata pana acum este de 3 milioane de Euro.

Driving Range-ul reprezinta prima etapa a unui proiect amplu dedicat golfului si este destinat in special celor care doresc sa se initieze in tainele golfului. Este dezvoltat pentru incepatori si detine facilitati pentru iInvatare golf sau pentru antrenament. Aceste facilitati cuprind terenuri diverse de antrenament pentru lovituri la distanta pana la 240 metri (driving range), obstacole (bunker nisip) si pentru lovituri de precizie (zona de pitching si chipping).

Devenit functional la sfarsitului lunii aprilie, proiectul din comuna Dragomiresti Vale, sat Zurbana, este singurul Driving Range profesionist din Romania, si totodata cel mai mare. Caracteristici teren: 240 de metri lungime, zona de "pitching / chipping" si "putting green".

Aici isi va desfasura activitatea Academia Swiss Master Golf care va oferi lectii private pentru incepatori, avansati sau jucatori cu handicap, cursuri pentru grupuri de incepatori sau avansati (de maxim 6 persoane) precum si cursuri de “tatonare” (1 sau 2 ore de initiere: reguli de joc, comportament pe un teren de golf, notiuni de baza despre lovirea mingii) pentru firme sau grupuri mari (maxim 60 persoane). Lectiile beneficiaza de analiza computerizata “Shot Control System” si de suport pentru antrenament cu analiza Swing-ului.

In acest stadiu de dezvoltare al terenului de golf, Academia pune la dispozitia clientilor sai 2 instructori profesionisti de golf: “Pro” Mihai Olaru si “Headpro” elvetianul Peter Schmidtner. Cursurile sunt adaptate fiecarui nivel de cunostinte al clientilor. Ele se pot desfasura in limba romana, engleza sau germana.

Cursurile de golf sunt structurate astfel:

* Cursuri pentru iIncepatori – furnizeaza cunostinte de baza pentru obtinerea dreptului de joc pe un teren de golf profesionist (12 ore de golf + analiza)
* Cursuri pentru firme sau gupuri mai mari – cursuri de « tatonare »
* Curs dedicat doamnelor – in fiecare joi intre 9:00 si 11:00
* Cursuri pentru jucatori cu handicap

Proiectul Swiss Golf & Leisure Development cuprinde, pe langa Driving Range, un teren profesionist de golf de 18 gauri, care la data finalizarii (estimata in 2009) va deveni cel mai mare teren de golf din Romania.

Proiectul dezvoltat langa Bucuresti este unul ambitios, avand 3 parti distincte:

1. Un teren de golf de 6 gauri pentru incepatori si antrenament
2. Un teren de golf de 18 gauri cu o lungime totala a parcursurilor de 6.530 de metrii, care va permite organizarea de competitii conforme cerintelor PGA tour. El va fi destinat numai membrilor Golf & Country Club Bucharest. Acest teren urmeaza a fi lansat In 2009.
3. O zona rezidentiala

"La aceasta data am finalizat prima etapa a proiectului cu o investitie de 2,5 milioane de euro.
Golf & Country Club Bucharest va functiona ca un club privat ale carui facilitati sunt rezervate membrilor si invitatilor lor. Pentru incepatori, avem la aceasta ora 2 instructori experimentati urmand ca, functie de cerere, sa crestem numarul acestora. Golful pasioneaza milioane de oameni la nivel international. Estul Europei este deficitar in acest domeniu, aici aflandu-se doar 2% din numarul total de terenuri si numai 1% din numarul total de jucatori inregistrati la nivel european. Romania, cu doar 270 de jucatori iInregistrati (si un numar total de 450 de jucatori), resimte nevoia unui teren de golf profesionist. In contextul in care exista doar 3 terenuri de 9 si unul de 6 gauri, compania noastra a identificat oportunitatea lansarii unei scoli de golf si a unui teren adecvat", a declarat Arina Smigelschi, Director General al Swiss Golf & Leisure Development.

Pentru a deveni membru al Golf & Country Club Bucharest exista urmatoarele variante:

* Abonament privat ca persoana unica, cuplu sau familii
* Abonament de companie
* Membrii pasivi ( care nu joaca golf dar care vor dori sa beneficieze de facilitatile clubului, in viitorul apropiat existand in plan ca pe langa terenurile de golf sa se dezvolte si facilitati de SPA, Beauty Center, restaurant, piscina, sali de conferinte, locuri de joaca pentru copii)

Clubul va inchiria echipamentul necesar practicarii sedintelor de golf, iar doritorii isi vor putea achizitiona propriul echipament de la magazinul Clubului.

Compania Swiss Golf & Leisure Development a fost infiintata in 2006, actionari fiind persoane fizice din Romania si Elvetia. Obiectul de activitate al companiei este dezvoltarea de proiecte pentru ocuparea timpului liber. Florin Segarceanu este Presedintele Golf&Country Club Bucharest.


Despre autor:

YourMoney

Citeste articolul integral in YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.