Curtea Constitutionala a decis, in urma ridicarii exceptiei de neconstitutionalitate formulate de un arab, ca anumite articole din Legea privind azilul in Romania sunt neconstitutionale.
Ali Hashem Abd este cel care a ridicat exceptia cu pricina intr-un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Sectorului 5, ce avea ca obiect plangerea impotriva hotararii Oficiului Roman pentru Imigrari, prin care i-a fost respinsa cererea de acces la procedura de azil si prin care s-a dispus transferul solicitantului in Bulgaria.

Magistratii CC au fost de parere ca prin continutul textelor de lege criticate se stabileste ca solicitantul are la dispozitie un termen de doua zile pentru a depune, personal, plangere impotriva acestei hotarari, iar introducerea plangerii in termenul mentionat nu suspenda executarea dispozitiei de transfer. Prin urmare, solicitantul nu beneficiaza in mod efectiv de posibilitatea de a exercita calea de atac, in conditiile in care legea permite ca dispozitia de transfer sa fie executata odata cu comunicarea hotararii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.