Astfel, in urmatoarele zile se vor inregistra temperaturi ridicate, de peste 35 de grade in sudul extrem al tarii. Si la mare se asteapta temperaturi mai ridicate decat cele normale - intre 25 si 27 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa intre 19 si 20 de grade. Temperatura apei marii va fi de 19 pana la 21 de grade.

Vesti proaste sunt si pentru luna august, cand vor fi perioade mai lungi de canicula, iar ploile vor fi si mai rare. Potrivit meteorologilor, in aceasta vara perioadele de canicula vor fi intrerupte de furtuni violente, cu vant puternic si precipitatii abundente.

Temperaturile vor urca din ce in ce mai mult, incepand chiar de astazi. Pana la mijlocul saptamanii, in sudul si in vestul Romaniei, maximele vor trece frecvent de 33-34 de grade. In sud-vestul extrem, insa, acestea vor depasi 35 de grade.

O veste buna vine totusi pentru cei care se afla in aceasta perioada la mare, unde vremea va fi frumoasa, cerul variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar cele minime intre 19 si 20 grade. Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 19 si 21 de grade. Insa vremea va continua sa se incalzeasca in toata tara, iar temperaturile vor urca pana la 40 de grade. In plus, se asteapta si ploi. Aceeasi situatie va fi si in luna august, cand vom avea parte de perioade de canicula iar ploile vor fi si mai rare.

Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, temperatura medie a anului 2008 va fi, in perioada aprilie-septembrie, peste mediile multianuale, iar in vara sunt asteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, dar mai putina seceta decat in 2007. Potrivit meteorologilor, in aceasta vara vom avea parte atat de canicula cat si de perioade cu furtuni violente si precipitatii abundente.

Medicii recomanda consumul unor cantitati mari de lichide, evitarea iesirior in soare, mai ales dupa-amiza, cand se inregistreaza cele mai mari temperaturi, precum si protejarea capului. Printre riscurile la care este supusa populatia, se afla hipertensiunea arteriala sau accidentele cerebrale, insa afecteaza si starea de echilibru fizic. Organismul pierde sarurile necesare unei bune functionari, ceea ce poate duce la stari de apatie, precum si nervozitate.