Tribunalul a hotarat ca Vasile Fierbantu nu reprezinta pericol social, cu toate ca este acuzat de talharie, lipsire de libertate, tentativa de omor calificat si tortura. Interlopul a fost prins in timp ce vroia sa fuga din tara si dupa ce politistii au folosit armele

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au lasat in libertate unul dintre cei mai temuti interlopi din Capitala. Este vorba despre Vasile Fierbantu, zis Sile Pietroi. Un personaj extrem de periculos acuzat de talharie, lipsire de libertate, tentativa de omor calificat si ultraj. Un om despre care anchetatorii sustin ca a avut legaturi cu diferiti oameni politici precum fostul viceprimar al Capitalei Razvan Murgeanu sau edilul Sectorului 3 Liviu Negoita, dar si cu diversi artisti cum ar fi Stefan Banica Jr.

Procurorii au cerut joi arestarea preventiva a lui Sile Pietroi si a opt membri ai retelei conduse de acesta. Dezbaterile de la Tribunalul Bucuresti privind propunerea de arestare preventiva a celor noua au inceput in jurul orei 11.30. La inceputul discutiilor, instanta a admis o exceptie referitoare la expirarea ordonantei de retinere. Avocatii invinuitilor au invocat faptul ca timpul de conducere la Sectia de Politie pentru audieri si formalitatile prealabile se deduce din cele 24 de ore prevazute in ordonanta de retinere. Astfel, avocatii au sustinut ca pentru opt dintre cei noua membri ai gruparii, mai putin Sile Pietroi - retinut o zi mai tarziu - , ordonanta expira in jurul orei 13.00. Dupa o scurta deliberare, instanta a dispus eliberarea din boxa invinuitilor a celor opt, nu si a lui Pietroi, respectandu-se asadar drepturile inculpatilor. Apoi, dezbaterile au continuat. In final, instanta a respins referatul cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile in cazul tuturor celor noua persoane prezentate la mandat.

Hotararea Tribunalului Bucuresti a fost atacata cu recurs de procurori. Astfel, ea poate fi corectata de Curtea de Apel. Ramane insa de vazut daca Pietroi va mai fi de gasit, in cazul unei decizii de arestare preventiva emisa a CAB, si nu se va intampla ca in alte situatii, cand persoane periculoase puse in libertate au disparut fara urma. Sau chiar si-au continuat comiterea sirului de infractiuni.

Prins pe picior de fuga

Decizia judecatorilor de Tribunalul Bucuresti este una extrem de surprinzatoare daca ne gandim la faptul ca, cel putin in cazul lui Sile Pietroi, se intruneau toate conditiile cerute de lege pentru emiterea unui mandat de arestare preventiva. Asta intrucat, interlopul s-a sustrat urmaririi penale si poate fi considerat un pericol social prin prisma acuzatiilor grave care i se aduc. Anchetatorii sustin ca Pietroi a fugit desi era cautat de politisti cu scopul de a parasi tara. Acesta a fost insa prins, in noaptea de miercuri spre joi, la Giurgiu, dupa ce a fost urmarit de mai multe echipaje de politie. El a fost capturat in jurul orei 2.00, in apropierea locuintei unui cunoscut de-al sau, fortele de ordine fiind nevoite sa traga mai multe focuri de arma pentru a-l opri. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, asupra lui Pietroi au fost gasite importante sume de bani, in lei si valuta, doua pistoale, unul cu bile de cauciuc si unul cu gaze, precum si mai multe cartele telefonice. Acesta ar fi fost ajutat sa fuga de catre un apropiat, care va fi cercetat de politisti pentru "favorizarea infractorului".

Legaturile cu Murgeanu si Negoita

Reteaua condusa de Sile Pietroi actiona in comunele ilfovene Pantelimon, Glina, Catelu, dar si in Sectorul 3 al Capitalei. Pe langa activitatile infractionale, anchetatorii sustin ca Sile Pietroi are legaturi si cu mai multi politicieni precum fostul viceprimar al Bucurestiului, Razvan Murgeanu, sau edilul Sectorului 3, Liviu Negoita.

Concret, gruparea lui Pietroi ar fi facut diverse servicii pentru cei doi pe perioada campaniei electorala. Procurorul Maximilian Balasescu, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, cel care coordoneaza ancheta, a declarat ca persoane din gruparea lui Pietroi au asigurat oamenii la sectiile de votare si au racolat copii de pe strada pe care i-au obligat sa imparta pliante. "De exemplu, vorbeau cu oamenii candidatilor si le asigurau copii de 13-15 ani sa le distribuie pliante", a precizat Balasescu. De altfel legaturile dintre Razvan Murgeanu si Sile Pietroi reies si din fotografiile prezentate de cotidianul Cancan. Ziarul a publicat poze in care Sile Pietroi este surprins in timp ce cobora din masina lui Murgeanu sau cand primea de la fostul viceprimar un plic voluminos.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.