Un roman, in varsta de 41 ani, a fost arestat pe insula Creta, fiind acuzat de trafic cu ovule, prelevate cu forta de la o compatrioata pe care o tinea in captivitate.

Barbatul, care avea cel putin un complice, a tinut inchise doua tinere romance, de 20 si 27 ani, intr-un apartament din orasul Chania, de pe insula Creta.

Politia spune ca suspectul s-a inteles cu un medic de la o clinica privata pentru a o supune pe una dintre femei, in varsta de 27 de ani, unui tratament care sa stimuleze producerea de ovule, in vedere prelevarii si vinderii lor, relateaza Romania Libera.

Eliberata joi din apartamentul unde fusese sechestrata, femeia a afirmat ca i s-a aplicat cu forta un tratament injectabil care sa ii stimuleze producerea de ovule si urma sa fie supusa unei prime interventii chirurgicale in data de 26 iunie.

Cealalta victima, in varsta de 20 de ani, fusese evaluata de medic ca fiind neproductiva, a precizat politia, care nu a dat detalii despre identitatea practicianului si nici nu a luat vreo masura impotriva lui.

Potrivit Ziua, ovulele urmau sa fie vandute pentru sume cuprinse intre 600 si 2.000 euro.

Anchetatorii afirma ca cei doi au avut cu siguranta alti complici deoarece prelevarea de ovule presupune o procedura complicata, posibila doar intr-o clinica specializata.

Cele doua tinere au spus ca au fost atrase pe insula cu promisiunea unui loc de munca, apoi au fost constranse sa se prostitueze intr-un cabaret local de catre barbatul arestat si de catre o presupusa complice romanca a acestuia, care in prezent este cautata de politie. Pentru ca nu obtinea profituri suficiente din prostitutie, suspectul s-a reorientat catre traficul de ovule. Cele doua femei au obtinut statut de martor aflat sub protectia politiei, care se acorda in Grecia victimelor traficului de persoane, in special in cazuri de exploatare sexuala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.