Romania se „lauda” si ea cu o lista a celor mai cautati criminali, printre care cei mai cunoscuti sunt Omar Hayssam si Gregorian Bivolaru, zis Guru. Acuzate pentru infractiuni economice, violuri sau crime, 27 de persoane alcatuiesc lista „celor mai cautati” infractori din tara noastra, potrivit site-ului oficial al Politiei Romane.

In varsta de 55 de ani, Mihai Necolaiciuc deschide lista infractorilor, el fiind acuzat ca achizitionat produse la preturi supraevaluate, in calitatea sa de administrator si ordonator de credite la CNCF-CFR S.A., aducand astfel un prejudiciu de 1.700 miliarde lei vechi, in perioada 2000 - 2003.

Un mandat de arestare preventiva a fost eliberat si pentru sirianul Omar Hayssam, care poseda mandat pentru terorism. Acesta nu s-a prezentat in fata instantei de judecata si nu a depus la dosar dovada imposibilitatii de prezentare.

La capitolul „prostitutie / proxenetism”, Ioan Clamparu poseda mandat de arestare preventiva pentru initiere si constituire a unui grup infractional organizat, avand drept scop comiterea de infractiuni grave si proxenetism. Clamparu este acuzat pentru trafic de tinere pe relatia Romania - Spania in vederea practicarii prostitutiei si constrangerea acestora pentru exploatarea sexuala.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri este poate acela al lui Gregorian Bivolaru. Acesta este acuzat ca a intretinut in mod repetat acte sexuale cu o minora, folosindu-se de calitatea declarata de profesor de yoga si abuzand de influenta ce deriva din organizarea si desfasurarea unor cursuri specifice. Faptele lui Bivolaru au avut loc in perioada 2002 - 2004, iar Politia Romana scrie ca minora cu care acesta a intretinut acte sexuale a fost cooptata in prealabil ca practicanta a cursurilor yoga.