Ministerul Mediului a trimis, ieri, catre prefecturile judetelor Arad, Alba, Bihor, Cluj, Hunedoara, Maramures, Satu Mare si Salaj o avertizare hidrologica cod galben, valabila de joi, de la 17.00, pana sambata, la 1.00, si a anuntat ca, izolat, s-ar putea produce inundatii si in alte 26 de judete.
Ca urmare a avertizarii cod galben de ploi si vijelii emise de Administratia Nationala de Meteorologie, valabila pana astazi la ora 23.00, "se vor produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures (Aries) si pe unele rauri mici din zonele de deal si munte din restul tarii". Astfel, vor fi afectate, mai ales, raurile mici din bazinele hidrografice din judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Cluj, Bihor, Arad si Alba.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.