Solutionarea apelurilor in FNI a costat statul roman aproape 550.000 de lei, potrivit minutei din dosarul FNI, publicata ieri pe site-ul Ministerului Justitiei, care mai arata ca inculpatii trebuie sa plateasca alte 2.000.000 de lei, cheltuieli judiciare de la prima instanta.
In total, inculpatii din dosarul FNI au fost obligati la plata cheltuielilor judiciare catre stat ocazionate de solutionarea fondului, care a avut loc la Tribunalul Bucuresti, de aproximativ 1.870.000 de lei. In ceea ce priveste apelul judecat la Curtea de Apel, minuta arata ca suma de 2000 de lei, reprezentand onorariile avocatilor din oficiu pentru Ioana Maria Vlas si Nicolae Popa, va fi platita din fondurile Ministerului Justitiei.

Totodata, prin sentinta data miercuri de Curtea de Apel Bucuresti, Ioana Maria Vlas, Nicolae Popa, Marian Petrescu, Sima Mihaela, Andrei Marius, Batran Gavril si alti invinovatiti din dosar au fost obligati in solidar cu societatea SOV Invest, CNVM si Gelsor SA la "plata despagubirilor corespunzatoare sumelor initial investite si indexate cu rata inflatiei incepand cu data de 24 mai 2000 catre partile civile mentionate in dispozitivul sentintei penale apelate".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.