Un roman care a lucrat in Nigeria si a fost intepat de tantarul anofel, a fost internat, miercuri, in Spitalul "Victor Babes" cu diagnosticul malarie, in clinica bucuresteana fiind internate anual zeci de astfel de cazuri, dupa cum a precizat seful de clinica, Simin Florescu.

Barbatul internat are peste 30 ani si a urmat un tratament profilactic, care nu are insa eficienta suta la suta. Mai mult, din anamneza rezulta ca nu ar fi luat chiar zilnic medicatia profilactiva, a mai spus medicul. O persoana cu malarie nu reprezinta niciun risc pentru cei din jur, intrucat boala se transmite numai prin intepatura tantarului anofel, a explicat medicul. In Spitalul de boli infectioase si tropicale "Victor Babes" din Capitala sunt internate, anual, zeci de cazuri de malarie, "toate din import", adica persoane care merg si lucreaza in zone endemice, a mai precizat Simin Florescu. Anual, mor aproximativ un milion de persoane din cauza acestei boli, iar optzeci la suta din decese se inregistreaza in randul copiilor din Africa subsahariana, potrivit studiului publicat in "PloS Medicine".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.