Fostul premier Adrian Nastase sustine ca dosarul Zambaccian este, in mod categoric unul politic, realizat la comanda lui Traian Basescu.

Nastase a incercat sa convinga in acest sens si pe membrii Comisiei juridice, care, potrivit NewsIn i-au raspuns cu opinii "extrem de calde".

Fostul premier a argumentat in fata Comisiei ca prin manipulare politica, al carei artizan este actualul sef al statului, s-a incercat transformarea spetiei civile pe care o constituia dosarul sau intr-una de natura penala, menita sa-l compromita.

"Dincolo de chestiunile de procedura am spus clar ca aceasta dezbatere trebuie sa aiba loc, nu trebuie respinsa pe vicii de procedura la comisie sau in plen, eu cred ca sesizarea a fost deja facuta de Traian Basescu. Sesizarea a fost facuta public in momentul in care Traian Basescu s-a referit la aceste dosare, inclusiv la dosarul Zambaccian, si sigur ca scenariul lui era mai complex, si anume mentinerea in atentia opiniei publice a termopenelor luate fereastra cu fereastra", a declarat Nastase la iesirea de la audierile de la Comisia juridica din Camera Deputatilor.

Pe blogul sau, Adrain Nastase este si mai transant: "Ieri, am descoperit, cu surprindere, ca Basescu are un caracter foarte urat". Adrian Nastase sustine ca Presedintele l-a "chemat pe Morar si i-a cerut sa dea drumul la tot ce gaseste in magazie la DNA ca dosare posibile pentru adversarii politici". Aceasta informatie ar fi sustinuta si de alte surse, intre care jurnalistii de la Hotnews, dupa cum afirma Nastase, pe blogul personal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.