Presedintele Traian Basescu va participa, joi si vineri, la Bruxelles, la lucrarile Consiliului European, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, principalul obiectiv al acestei reuniuni il va constitui dezbaterea viitorului constructiei comunitare, examinarea situatiei create in urma referendumului din Irlanda asupra Tratatului Lisabona, precum si stabilirea manierei in care se va avansa in etapa imediat urmatoare.

De asemenea, un alt subiect va fi cel referitor la impactul cresterii semnificative a preturilor la produsele alimentare si combustibil, atat in plan european, cat si la scara globala.

Agenda Consiliului European mai include teme privind energia si schimbarile climatice, cooperarea Uniunii Europene cu state terte in domeniul migratiei, cooperarea internationala pentru dezvoltare (eforturile europene cerute in vederea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului), teme regionale, precum evolutiile politice din Balcanii de Vest, dimensiunea estica a politicii de vecinatate sau parteneriatul euro-mediteranean.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.