Prefectul Capitalei Catalin Deaconescu a declarat, ieri, pentru Rompres, ca hotararea Executivului de a-l demite din functie este ‘’vadit ilegala’’ si ca ia in calcul atacarea acesteia in instanta.
’’As da un singur exemplu prin care se incalca legea prin aceasta hotarare de Guvern si anume faptul ca schimbarea se produce la mai putin de un an de la numirea mea in functie. Exista o prevedere legala prin care nu se poate dispune mobilitatea unui inalt functionar public de doua ori intr-un an’’, a explicat Deaconescu.

El a spus ca se va gandi daca va ataca in instanta hotararea Executivului si ca in cazul in care o va face, va cere daune morale de un leu. Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca Executivul a decis schimbarea din functie a prefectului Capitalei, Catalin Deaconescu, avand in vedere activitatea pe care acesta a desfasurat-o. El a facut trimitere la activitatea prefectului Deaconescu in perioada alegerilor locale si a reamintit, totodata, ca exista principiul mobilitatii functionarilor publici.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.