Ploile din primavara ar putea contribui la o productie agricola mai mare in Romania, in acest an, situatie care ar incetini intr-o anumita masura cresterea preturilor si ar reduce presiunile asupra BNR privind promovarea unei politici monetare mai restrictive, in pofida temerilor globale privind inflatia, se afirma intr-o analiza a agentiei britanice Reuters, preluata de Mediafax.
Si alte state din Europa de Est spera la recolte mai bune in acest an, care sa propulseze cresterea economica si sa opreasca avansul ratei inflatiei, in conditiile in care preturile au urcat puternic in ultimele luni, dupa cresterea cererii de bunuri de consum la nivel global si majorarea preturilor alimentelor si petrolului, se arata in analiza Reuters.

Clima exagerat de calda si seceta accentuata au distrus recoltele din aceasta regiune anul trecut, reducand productia agricola cu pana la 40% si ridicand preturile deja prea mari ale alimentelor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.