Fundatia "Institutul Social-Democrat Ovidiu sincai", infiintata de PSD si condusa de Adrian Nastase, ar putea deveni de utilitate publica si ar putea obtine bani de la buget sau imobile ale statului.

In apropierea campaniei pentru alegerile parlamentare de la toamna, Guvernul liberal se pregateste sa faca un cadou PSD: Fundatia "Ovidiu sincai" ar putea deveni de utilitate publica, potrivit unui proiect de hotarare de guvern, ceea ce inseamna ca va putea beneficia de subventii de la buget sau de terenuri si cladiri aflate in proprietatea statului.

Institutul "Ovidiu sincai" este o fundatie infiintata de PSD in 2002 si condusa de Adrian Nastase, al carei scop declarat este "de a intari si dezvolta democratia in Romania si (…) de a contribui la profesionalizarea clasei politice". De fapt, pe langa seminarii si cercetari politice sau de perfectionare a resurselor umane, institutul deserveste PSD cu analize, studii si sondaje politice.

Potrivit avocatului Gheorghe Piperea, acordarea acestui statut unei fundatii se face numai prin hotarare de guvern, la cererea fundatiei, si are la baza ideea ca "organizatia face ceva ce ar face si statul daca ar avea la dispozitie resursele si timpul sa administreze. In realitate, nu conteaza obiectul de activitate, ci doar indeplinirea unor formalitati tehnice: respectarea obiectivelor propuse, fara probleme legale si acoperire financiara – patrimoniu".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.