Tribunalul Bucuresti va lua in discutie - joi - un raport al Curtii de Conturi care ar scoate la lumina mai multe presupuse nereguli descoperite in diverse contracte incheiate de Primaria Capitalei.

Desi nu exista inca informatii oficiale concrete cu privire la aceste nereguli, presa centrala a relatat - in ultima vreme - ca ar fi vorba despre contractul pentru reconstructia stadionului "Lia Manoliu", dar si despre cel care a vizat bordurile noi montate in Bucuresti.

Raportul Curtii de Conturi a fost predat recent la Directia Nationala Anticoruptie.

Acest raport a fost solicitat anul trecut de Senat, care a vrut sa verifice in primul rand modul in care primarul general al Capitalei, Adrian Videanu, a folosit bugetul aprobat in consiliul general pentru inlocuirea bordurilor stradale.

Potrivit presei centrale, raportul atrage atentia ca Primaria Generala ar fi facut unele plati in mod nejustificat.
Ar fi vorba despre contractul de reconstructie a stadionului "Lia Manoliu".

In acest caz, raportul ar constata ca oferta acceptata de Primarie a depasit cu peste 100 de milioane bugetul alocat pentru finalizarea proiectului, si in conditiile unei perioade de executie cu 20 de luni mai mare decat cea ceruta de municipalitate.

Cat despre mult mediatizatul caz al noilor borduri din Bucuresti, raportul Curtii de Conturi ar preciza ca o mica parte din numarul total de borduri ar fi provenit chiar de la firma primarului Videanu, Titan Mar.

In replica la cele relatate in presa centrala, Primaria Capitalei a precizat ca investitiile legate de stadionul Lia Manoliu nu au adus prejudicii municipalitatii si ca nu s-au facut plati nejustificate sau ilegale.

In proiectul pentru dezvoltarea Municipiului Bucuresti in perioada 2005-2008, numai pentru reabilitarea strazilor fusesera estimate costuri de aproape 500 de milioane de euro.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.